درس هایی که باید از ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س)آموخت....

1. کفو و همتا بودن
یکی از اصول اساسی و رازهای موفقیت ازدواج، کفو و همتا بودن دختر و پسر باهم است، زیرا تنها در صورت همتا و همشأن بودن دو زوج است که درک متقابل آنان از یکدیگر امکان‌پذیر است.
برخی تصور می‌کنند کفویت تنها به شرائط ظاهری از قبیل مسائل نژادی و یا وضعیت مادی و رفاهی بستگی دارد. در صورتی که چنین نیست، بلکه همتایی و هم سوئی آرمان‌ها، خواست‌ها و تمایلات روحی و روانی افراد، میزان آگاهی‌های علمی و دینی و میزان تعهد عملی به مکتب و مذهب، و ارزش نهادن به ویژگی‌های اخلاقی و فرهنگی است.
اگر مسأله همتایی نبود، بدون تردید دختران زیبایی در مدینه بودند که از ازدواج با حضرت علی علیه‌السلام خرسند می‌شدند. اما او حتی از آنان خواستگاری هم نکرد و برای حضرت فاطمه(س) نیز خواستگاران فراوانی بودند امّا حضرت فاطمه (س) و پيامبر(ص) به این وصلت‌ها راضی نشدند تنها حضرت فاطمه (س) و روح والای او بود که زیبایی‌ها و شکوه معنوی حضرت علی‌علیه‌السلام را درک می‌کرد .
در این مورد پیامبر اکرم صلی‌ الله علیه وآله فرمودند: «اگر خدا علی را نمی‌‌آفرید برای فاطمه کفو و همتایی وجود نداشت.»
2. شرط اول؛ رضایت دختر
پيامبر گرامي (ص) بدون رضایت دخترش حضرت فاطمه (س) به خواستگار پاسخ مثبت نداد؛ حتی اگر خواستگار، شهسوار عرب و باب مدینه‏ ی علم باشد. و اینهمه، در زمانی که برای زنان و دختران ارزشی قائل نبوند و شأنی در نظر نمی‏گرفتند.
3. قناعت و ساده‏ زيستي
در تهیه جهیزیه به ضروری‌ترین و ابتدائی‌ترین وسائل زندگی در آن عصر بسنده شد. از سیرت پیامبر اسلام ـ صلی‌ الله علیه و آله ـ می‌آموزیم که بایستی در الگوی مصرف تجدید نظر کنیم و در زندگی فناپذیر و زودگذر دنیا به حداقل ممکن قناعت ورزیم تا از گذرگاه پرهیاهوی زندگی، سبکبار بگذریم و تن به بردگی این و آن ندهیم.
مگر حضرت فاطمه (س) دختر پيامبر(ص) پيشواي بی‌نظیر مسلمانان نبود؟ مگر از نژاد بنی‌هاشم یعنی اصیل‌ترین و شریف‌ترین تیره‌های عرب به حساب نمی‌آمد؟ مگر مادرش حضرت خدیجه(س) ثروتمندترین زن عرب در عصر خویش نبود؟ مگر از همه جهات علمی فردی آگاه‏تر و اندیشمندتر از همگان نبود؟ مگر پیامبر گرامی اسلام ـ صلی ‌الله علیه‌ و آله ـ نمی‌توانست جهیزیه زیادی را همراه دخترش کند؟
پاسخ همه این سؤالات «مثبت» است اما منش و روش پیامبر عظیم ‌الشأن اسلام (ص) و خاندانش بر ساده‌ زیستی استوار است .
4. سلیقه، در عین سادگی
اکنون ببینیم علی بن ابی‏طالب(ع) شهسوار اسلام و محبوب‌ترین مردان و نزدیکترین آنان به خدا و رسول او (ص)چه داشت و چه تهیه کرد:
علی ‌اتاق خود را برای عروسی آماده کرد. بدین ترتیب که: ابتدا مقداری ماسه کف اطاق پهن کرد و چوبی هم تهیه نمود به دو طرف اتاق وصل کرد تا لباس‌های خود را روی آن بیندازد، و یک پوست گوسفند هم کف اتاق انداخت، و یک بالش نیز که داخلش را از لیف خرما پر کرده بودند در آنجا نهاد.
یعنی می‏توان ساده بود؛ ولی "با محبت" و "با عاطفه" و "با سلیقه" هم بود.
خانه آسمانی
امام خمینی(ره) در وصف خانه کوچک و محقّر ـ ولی آسمانی ـ این زوج آسمانی می‏فرماید:
ـ همين خانه كه تا اين حد ساده بود، از نظر بركات اجتماعي اعجاب‌آور بود. اين خانه كوچك فاطمه ـ سلام‌الله عليها ـ و اين افرادي كه در آن خانه تربيت شدند كه به حسب عدد، چهار، پنج نفر بودند بر حسب واقع، تمام قدرت حق تعالي را تجلي دادند، خدمت‏هايي كردند كه ما را و شما را و همه بشريت را به اعجاب آورده است. 
ـ ما يك كوخ چهار، پنج نفري در صدر اسلام داشتيم و آن كوخ فاطمه زهرا است... لكن بركات اين چي است؟ اين كوخ‌نشينان در كوخ محقر، در ناحيه معنويات آن‌قدر در مرتبه بالا بودند كه دست ملكوتيها هم به آن نمي‌رسد و در جنبه‌هاي تربيتي آن قدر بوده است كه هرچه انسان مي‌بيند بركات در بلاد مسلمين هست و خصوصاً در مثل بلاد ماها، اينها از بركت آنهاست. 
ـ زني كه در حجره‌اي كوچك و محقر، انسان‏هايي تربيت كرد كه نورشان از بسيط خاك تا آن سوي افلاك و از عالم ملك تا آن سوي ملكوت اعلي مي‌درخشد.

 منابع اصلی:

1. سلیمان بن ابراهیم قندوزی ؛ ینابیع المودة.

2. ابن شهر آشوب ؛ مناقب.

3. امام خمینی(ره) ؛ صحیفه امام.

4. محمد قاسم‌پور ؛ زندگانی فاطمه زهرا (ع) .

5. سید هاشم رسولی محلاتی ؛ زندگانی حضرت فاطمه (ع) و دختران آن ‌حضرت.

6. سید عبدالله حسینی دشتی ؛ شفیعه محشر یا مظلومه پیامبر .

7. فائزه آخوندي ؛ همپاي محمد.


منبع : مذهب نیوز 


نظرات شما عزیزان:

zeynab
ساعت10:44---24 شهريور 1394
وبلاگه خوبی دارید موفق باشید
پاسخ:ممنون...نظرلطفتونه...


نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : سه شنبه 24 شهريور 1394برچسب:, | 10:29 | نویسنده : محمدعارف |